Børnehuset Ny Elverdammen 2018-05-31T09:11:14+00:00

Project Description

BØRNEHUSET NY ELVERDAMMEN

PROJEKTBESKRIVELSE

Nyt svanemærket børnehus

Strømberg & Sahl har bygget Børnehuset Elverdammen for Gladsaxe Kommune, børnehuset består af tre gule murstensbygninger; bygning 1 (vuggestueafsnit), bygning 2 (børnehaveafsnit) og bygning 3 (administrationsfløj).

Mellem de tre murede enheder er bygning 4, som er Elverdammens ’grønne fællesområde’.

Bygning 4:

Denne del er tænkt som en eventyrlig elver-verden: en elverskov med lysninger og elverdam –en fleksibel bygning med begrønnet tag, båret af ”en skov” af limtræssøjler og med glaspartier ud mod udearealerne.

Bygning4/Elverskoven/fælleslokalet er det centrale hjerte, der giver sammenhæng mellem de tre murede enheder og vil blive benyttet af alle både børn, personale og forældre. Denne mellembygning skiller sig markant ud i materialevalg og volumen i forhold til de øvrige bygningsdele.

Bygning 1:

Vuggestueafsnittet ligger mod nord op til Christianehøj med barnevognsrum, soveplads og vuggestuelegeplads placeret mod nærmeste nabo mod vest. Disse dele er de mindst intensivt benyttede udearealer og den roligste del af børnehuset.

Bygning 2:

Børnehaveafsnittet henvender sig mod den sydlige og aktive del af legepladsen/grunden.

Bygning 3:

Administrationsfløjen er placeret nærmest den nye, fælles parkeringsplads og affalds-gård, så det madproducerende køkken kan servicere begge veje.

FAKTA

BYGHERRE

Gladsaxe Kommune

ARKITEKT

Gladsaxe Kommunes Ejendomscenter

AREAL

ca. 1.600 m2

BYGGESUM

22,98 mio. kr.

INGENIØR

Alfa Ingeniører A/S

ENTREPRISEFORM

Hovedentreprise

BYGGETID

12 måneder

BELIGGENHED

Christianehøj 162, 2860 Søborg

Vi svarer gerne på spørgsmål

FORNAVN *
EFTERNAVN *
EMAIL ADRESSE *
TELEFONNUMMER

EMNE

HVAD KAN VI HJÆLPE MED?